Zalm met chermoula en gebakken aardappels

Chermoula is een bekend marinade in de Arabische keukens die veel in visgerechten wordt gebruikt. Met dit snelle en simpele recept van zalm met chermoula en gebakken aardappels heb je snel een heerlijk maaltijd op tafel.

Ingrediënten

  • 630 g zalmfilet
  • 12 g peterselie
  • 12 g koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 tl komijn
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 4 middelgrote aardappels
  • 4 el zonnebloemolie

Bereiding

  1. Mix de peterselie, koriander, knoflook, komijn, en de olijfolie in een keukenmachine of gebruik hiervoor een vijzel en pureer of vijzel dit tot een zachte mengsel.
  2. Smeer de chermoula over de hele zalm, maar bewaar 2 eetlepels voor de aardappels. Bedek de zalm met plasticfolie en zet het in de koelkast.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes.
  4. Kook de aardappels in ruim water tot ze net gaar zijn en giet ze af. Laat ze afkoelen.
  5. Meng het overige chermoula door de aardappels.
  6. Verwarm de oven voor op 180ºC
  7. Leg de zalm in een ovenschaal en bak het 20/25 minuten.
  8. Verwarm een koekenpan met neutrale olie en bak de aardappels goudbruin aan.
  9. Serveer de zalm met de aardappels met een eenvoudige salade.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten