Zalm met Parmezaan peterselie korst

Een gegarandeerd gerecht die het goed zal doen op een doordeweeks dag. Zalm besmeerd met zure room met een korst van parmezaan en peterselie. Klinkt goed toch! En het staat zo op tafel.

 

Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 3 el zure room
  • 35 g broodkruim of panko
  • 25 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 ½ el peterselie fijngehakt
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de panko met de parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, citroenrasp en de olijfolie.
  3. Maak de zalm op smaak met zout en peper aan beiden kanten.
  4. Smeer de zure room over de zalm en verdeel de brood kruidenmengsel erover. Giet er nog een scheutje olijfolie over zalm en zet het in de oven voor 15/20 minuten.
  5. Serveer met eventueel gebakken aardappels en een simpele salade
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten