Zalm met teriyaki en roergebakken quinoa met groente

Een smaakvol gezond gerecht voor een doordeweekse dag. Zalm met teriyaki en roergebakken quinoa vol groentes. Makkelijk te maken en het staat binnen no time op tafel.

Ingrediënten

Voor de zalm marinade

  • 2 zalm moten
  • 140 ml teriyaki saus
  • 15 g verse gember geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie

Voor de quinoa

  • 90 g quinoa
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 10 g verse gember geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 70 g sugarsnaps
  • 2/3 baby paksoi

Extra

  • Sesamzaadjes
  • Lente uitje

Bereiding

  1. Meng voor de marinade de teriyaki saus, gember, knoflook, honing en giet dit in een plastic zak met een zipper, voeg de zalm erbij en zet dit in de koelkast.
  2. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat het goed afkoelen.
  3. Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui, knoflook en gember aan.
  4. Voeg hierbij de rode en hele paprika, paksoi, en de sugarsnaps en bak het verder aan tot de groenten gaar is maar wel knapperig blijft.
  5. Schep de quinoa bij de groenten en roer het goed door.
  6. Verwarm de oven op gril stand.
  7. Zet de zalm moten in een ovenschaal, giet de saus erover en zet het in de oven.
  8. Serveer de quinoa op een bord en leg de zalm bovenop. Stro er wat sesamzaadjes over de zalm en enkele ringen lente uitje.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten