Zalmcarpaccio

De rundercarpaccio is bij vele bekend! Ben je meer een visliefhebber dan zul je heerlijk genieten van deze zalmcarpaccio. Lekker als voorgerecht, lunch of bijgerecht. En ook lekker handig want je kan het ruim van te voren bereiden en in de koelkast wegzetten.

 

Ingrediënten

  • 290 g verse zalm
  • Handvol rucola
  • 1 knol venkel
  • 3 a 4 radijs
  • Takjes dille
  • 100 ml citroensap
  • ¼ tl honing
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 5 el Olijfolie
  • ¼ tl zout
  • Snufje peper

 

Bereiding

  1. Verdeel wat rucola over een ruim bord.
  2. Snijd de zalm schuin in dunne plakken met een zeer scherp mes en leg de plakken zalm naast elkaar op het bord.
  3. Snijd of gebruik een mandoline om de venkel in dunne slierten te snijden.
  4. Snijd ook de radijs in dunne plakken.
  5. Verdeel enkele slierten van de venkel, en de radijs over de zalm en nog wat rucola over.
  6. Giet voor de dressing het citroen in een kom. Meng daarbij het sjalotje, zout en peper en roer dit door. Giet langzaam de olijfolie erbij en blijf goed roeren.
  7. Giet naar eigen smaak de hoeveelheid over de zalm.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten