Zalmspiesen met groene kruiden

Zalm is wel een favoriet en je kan er heerlijke gerechten mee maken. En deze zalmspiesen met groene kruiden mag zeker niet missen. Ik heb ze in de oven gegrild, maar natuurlijk doen ze het ook prima op de barbecue of eventueel een grillpan. Simpel, gezond en erg lekker!

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten zonder vel
  • 1 lente uitje (alleen het groen)
  • 12 g verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • 1/4 tl zout
  • Snufje peper
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

  1. Pureer in een mini food processor de lente ui, peterselie, knoflook rasp van de citroen, citroensap, kappertjes en de olijfolie tot een zachte mengsel, of gebruik een hiervoor een vijzel.
  2. Snijd de zalm moten in blokken en zet ze over op een bord.
  3. Giet de marinade over de zalm en meng het goed door. Laat dit 30 minuten inwerken of eventueel langer.
  4. Verwarm de oven op de grilstand.
  5. Steek de zalm door de spiesjes met een dun gesneden schijfje citroen, steeds om en om.
  6. Leg de zalm spiesje op een rooster en gril ze 10 minuten in de oven.
  7. Serveer met een Griekse salade en geroosterde aardappels met knoflookolie.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten