Zoet zure komkommer

Zoet zure komkommer is een heerlijk bijgerecht die niet mag ontbreken bij een broodje kip, maar ook bij velen gerechten uit de Indonesische of Surinaamse keuken. Het is zo gemaakt maar heeft wel even tijd nodig om te pekelen.

 

Ingrediënten

Voor de zuur

  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 200 ml water
  • 200 ml azijn
  • 50 g witte suiker
  • 10 g zout
  • 1 tl mosterdzaad
  • mespuntje kurkumapoeder

 

Bereiding

  1. Verwarm in een sauspan het water, azijn, suiker, zout, kurkuma, mosterdzaad en laat dit op laag vuur koken.
  2. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne halve maantjes.
  3. Snijd ook de ui in ringen.
  4. Verdeel de komkommer en de ui om en om in een af te sluiten pot en giet het vocht erin.
  5. Laat dit afkoelen en zet het dan in de koelkast voor zolang mogelijk.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment